Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΔΕΥΤΕΡΑ 25-02-2013: Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΗΜΕΛΛΟΥ ΣΤΗ ΝΑΞΟ, ΜΙΛΑΕΙ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ & ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 101,3 FM STEREO" ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ΣΤΙΣ 13:00 ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:


Σήμερα, ημέρα Δευτέρα στις 25-02-2013, στις 13:00, θα βρίσκομαι στον τηλεοπτικό-ραδιοφωνικό σταθμό "Ελεύθερη Ραδιοφωνία Κυκλάδων", και θα μιλώ στην εκπομπή της Πόπης Αλιμπέρτη, σχετικά με τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας - Νοσοκομεία των κυκλαδίτικων νησιών μας.

Απόσπασμα Συνέντευξης:
 
AGGELIKH  HMELLOY






Ανεξάρτητη πολιτευτής Αγγελική Ήμελλου: «Τηρώ την υπόσχεση που έδωσα σε όσους με στήριξαν με την ψήφο τους»

Πρώτη καταχώρηση: 5:30 μμ, 25 Φεβρουαρίου 2013
HMELLOYΩς τήρηση της υπόσχεσης που έδωσε σε όσους τη στήριξαν στις εθνικές εκλογές του 2012 θεωρεί το ενδιαφέρον της για τα τοπικά προβλήματα η ανεξάρτητη πολιτευτής Κυκλάδων Αγγελική Ήμελλου.
«Έδωσα κάποια υπόσχεση στους ανθρώπους που με στήριξαν στις προηγούμενες εθνικές εκλογές και – ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα – θέλω να την τηρήσω» δήλωσε η κ. Ήμελλου, η οποία αποχώρησε από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» στα τέλη Δεκεμβρίου. «Από τότε μπόρεσα  να έχω τη δυνατότητα να ασχοληθώ πλέον με τα κοινά μόνη μου και χωρίς να εκπροσωπώ κανέναν. Εάν το έκανα προγενέστερα, καταλαβαίνετε ότι θα είχα την ταμπέλα των “Ανεξαρτήτων Ελλήνων”» εξήγησε.


«Έφυγα γιατί δεν ήθελα να είμαι διακοσμητικό στοιχείο»
Για ποιον λόγο, όμως, αποφάσισε να αποχωρήσει από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες»; Όπως υποστήριξε η κ. Ήμελλου, «δεν αξιοποιήθηκαν οι άνθρωποι που πραγματικά προσπάθησαν για να αποτρέψουν αυτό το κακό που λέγεται μνημόνιο και να προσφέρουν καλύτερους τρόπους διαβίωσης για τους Κυκλαδίτες μας […] Δεν τηρήθηκε αυτό που είχα υποσχεθεί, δηλαδή ότι θα προσφέρω για τον τόπο μου και ότι θα μπορέσω, μέσα από το κόμμα αυτό, να κάνω κάποια καλύτερα πράγματα για τις Κυκλάδες […] Δεν μου δόθηκε η δυνατότητα μετεκλογικά να το κάνω αυτό, παρά μόνο να είμαι ένα διακοσμητικό στοιχείο. Εγώ κατέβηκα κάτω για να μπορέσω να προσφέρω, όχι για να μπορέσω να πάρω μια θέση και να πω ότι είμαι κάτι και κάνω κάποια πολιτική δραστηριότητα χωρίς να κάνω τίποτα. Με ενδιαφέρει η ουσία στα πράγματα. Αν δεν μπορώ να έχω την ουσία, δεν έχω ούτε τον τύπο». Μάλιστα, σύμφωνα με την πολιτευτή, αυτό δεν συνέβη μόνο με εκείνη, αλλά και με άλλα άτομα, τα οποία όμως δεν κατονόμασε.

«Πολιτεύομαι για τους πολίτες»
Στην ερώτηση για το αν αισθάνεται κοντά σε κάποιο κόμμα αυτή τη στιγμή, η κ. Ήμελλου υπήρξε κατηγορηματική: «Πολιτεύομαι για τους πολίτες. Εάν οι πολίτες αναδείξουν κάποιο κόμμα από τα υπάρχοντα, είτε από τα μη υπάρχοντα που να το εμπιστευθούν τόσο, ώστε να του ανοίξουν τις πόρτες, δηλαδή να εκφράσει την πλειοψηφία των πολιτών, να είστε σίγουρη ότι θα είμαι μέσα εκεί. Μέχρι να γίνει αυτό όμως, δεν θα πάρω καμία θέση».
Ωστόσο, κατά την άποψή της, απ’ ό,τι φαίνεται μέχρι στιγμής, «κανένα κόμμα δεν εκφράζει το σύνολο, την πλειοψηφία έστω, του ελληνικού λαού», ο οποίος είναι εκείνος που θα αποφασίσει εν τέλει «για τα πράγματα και τις εξελίξεις». «Ο λαός θα αναδείξει τις δυνάμεις εκείνες που θα τον βγάλουν από την κρίση. Οι τελευταίες εκλογές ήταν στην ουσία ένα κίνητρο για να αποδείξει ο λαός το πόση δύναμη έχει και το πόση δύναμη μπορεί να αποκτήσει και μελλοντικά. Αυτό όμως πρέπει να το πάρει χαμπάρι κάποια στιγμή ο Έλληνας πολίτης, ότι έχει δύναμη, δεν είναι υπόδουλος σε κανέναν […] Όταν το καταλάβει αυτό ο Έλληνας πολίτης, τότε κανένα κόμμα δεν θα μπορεί να ηγείται καταχρηστικά και παρελκυστικά μιας κατάστασης, η οποία επιδεινώνει σε βαθμό χείριστο την υγεία και τη ζωή των πολιτών μας» τόνισε η κ. Ήμελλου.

Εγρήγορση για την υγεία
Αναφερόμενη, τέλος, στον τομέα της υγείας, η ανεξάρτητη πολιτευτής επεσήμανε ότι «πρέπει να ληφθούν αποφάσεις γρήγορα και άμεσα, αλλά κυρίως σε συλλογικό επίπεδο γιατί το πρόβλημα της υγείας δυστυχώς δεν είναι τοπικό, ούτε αφορά μόνο ένα νησί, αλλά αφορά όλες τις Κυκλάδες». Γι’ αυτό και πρέπει να πραγματοποιηθούν μαζικές κινητοποιήσεις στην Αθήνα, προκειμένου να υπάρξει δυναμική διεκδίκηση των αυτονόητων δικαιωμάτων των πολιτών στην υγεία, «χωρίς να περιμένουμε την κεντρική ηγεσία». «Η δουλειά μας είναι να είμαστε ενεργοί πολίτες και να ελέγχουμε τα πράγματα» κατέληξε η κ. Ήμελλου.

Πηγή: Naxosnow

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.