Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΣΤΟ ΈΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ



Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

 Αγγελική Ήμελλου: «Στο έλεος του Θεού, η υγεία των κατοίκων της Πάρου»

Η πολιτευτής του νομού Κυκλάδων παρεμβαίνει για το θέμα του κέντρου Υγείας της Πάρου.

«Σε επικοινωνία που είχα με εκπροσώπους της συντονιστικής επιτροπής των φορέων της Πάρου και της Αντιπάρου, αλλά και με λοιπούς κατοίκους του νησιού, διαπίστωσα μετά λύπης μου, ότι αντιμετωπίζουν καθημερινά κίνδυνους, εξαιτίας της ανυπαρξίας επαρκούς ιατρικού και νοσηλευτικού δυναμικού στο Κέντρο Υγείας της Πάρου. Η  σημερινή εικόνα της τραγικής κατάστασης που έχει περιέλθει το Κέντρο Υγείας επικεντρώνεται στην αναγκαιότητα κάλυψης των οργανικών θέσεων του οργανισμού του, στις δραματικές ελλείψεις ιατροφαρμακευτικού υλικού, στη μη χρησιμοποίηση των μηχανημάτων τηλεϊατρικής αλλά και στην σημαντική υποστελέχωση του ΕΚΑΒ.

Οι κάτοικοι του νησιού αναγκάζονται να περιμένουν καρτερικά το πρώτο πλοίο με κίνδυνο της υγείας τους με σκοπό να μεταβούν στην Αθήνα από το φόβο μήπως τους συμβεί οτιδήποτε και δεν μπορέσουν να το αντιμετωπίσουν στο νησί τους. Εξαιτίας λοιπόν της ερήμωσης και εγκατάλειψης του Κέντρου Υγείας της Πάρου έχει αφεθεί πραγματικά στο έλεος του Θεού η υγεία και η σωματική ακεραιότητα των κατοίκων του νησιού.

Κινητοποιήσεις όπως αυτές της Πάρου, σε τέτοια ευαίσθητα ζητήματα, πρέπει να τύχουν της σύσσωμης και αμέριστης στήριξης όλων των νησιωτών κατοίκων και πολιτών. Το αγαθό της υγείας δεν έχει ούτε τόπο, ούτε χρώμα. Είναι δημόσιο αγαθό το οποίο χρήζει άμεσης προστασίας από την Πολιτεία που θα πρέπει να πάρει θέση άμεσα για την επικρατούσα τραγική κατάσταση».

τηλ.:   6934988070
email: angel.imellou@gmail.com