Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

HMELLOY 1


Αγγελική Ήμελλου: «Προτεραιότητα μου η Νάξος και οι Κυκλάδες»

Πρώτη καταχώρηση: 5:21 μμ, 15 Μαρτίου 2013
HMELLOY 1Τις δυσάρεστες διαπιστώσεις της για τον τομέα της υγείας στις Κυκλάδες επανέλαβε η δικηγόρος και ανεξάρτητη πολιτευτής Κυκλάδων Αγγελική Ήμελλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων και την Πόπη Αλιμπέρτη. Η κ. Ήμελλου επεσήμανε ότι οι περισσότερες υγειονομικές μονάδες των νησιών βασίζονται σε παλιούς και ξεπερασμένους πλέον οργανισμούς, που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις σημερινές, αυξημένες ανάγκες, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ανεπάρκεια αναλωσίμων, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και στα θέματα διακομιδών.
Στο πλαίσιο αυτό, επικρότησε την πρωτοβουλία του δημάρχου Τήνου να προχωρήσει σε σύμβαση με την Interamerican για να καλύψει το θέμα των αεροδιακομιδών, ενώ ταυτόχρονα αναρωτήθηκε γιατί ο πολίτης χρειάζεται να πληρώνει φόρους και εισφορές στο δημόσιο, από τη στιγμή που δεν απολαμβάνει μια καλής ποιότητας δημόσια υγεία και πρέπει να καταφεύγει στην ιδιωτική ασφάλιση.

«Δεν είμαι βουλευτής, αλλά δεν παύω να ενδιαφέρομαι για τον τόπο μου»
Έκανε επίσης, γνωστό ότι δέχθηκε κριτική για το δελτίο τύπου που εξέδωσε πρόσφατα για την υγεία: «Άκουσα πολύ μεγάλες κριτικές, μέχρι και που “ταμπελοποιήθηκα”. Σε κάποια δημοσιεύματα, μάλιστα, ειπώθηκε κιόλας ότι έχω φρασεολογία ΣΥΡΙΖΑ, επειδή ψάχνω να βρω τα προβλήματα του τόπου μου και των Κυκλάδων […] Δεν είμαι βουλευτής, αλλά δεν παύει να έχω από πίσω μου έναν κόσμο, ο οποίος με στήριξε και γι’ αυτούς τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, πρέπει κάποιος να ενδιαφερθεί. Δεν σας λέω ότι ενδιαφέρομαι μόνο εγώ και κανένας άλλος, αλλά θεωρώ καθήκον μου και υποχρέωση μου για κάποιους ανθρώπους που με στήριξαν, αλλά ακόμα και για όσους δεν με στήριξαν».
DHMOSIA YGEIA FACEBOOK«Οφείλω να πω ότι στα νησιά που πήγα, οι άνθρωποι είναι ήρωες» ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξης και πρόσθεσε ότι το να «στρουθοκαμηλίζουμε», δεν σημαίνει ότι θα ελαχιστοποιηθούν ή θα εξαλειφθούν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά στον τομέα της υγείας. Πάντως, εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι οι Κυκλαδίτες θα αναλάβουν δράση, αφού διαπιστώνουν ότι μέρα με τη μέρα, η κατάσταση θα χειροτερεύει. Προς αυτή την κατεύθυνση της κινητοποίησης και της ενεργής συμμετοχής κινείται και η δημιουργία σελίδας στο Facebook με τίτλο «Η Δημόσια υγεία στις Κυκλάδες είναι δικαίωμα όλων», στην οποία η κ. Ήμελλου είναι συνδιαχειρίστρια.

«Σημασία δεν έχουν τα κόμματα, σημασία έχουν οι πράξεις»
Όπως εξήγησε στη συνέχεια η κ. Ήμελλου, προτεραιότητά της αυτή τη στιγμή δεν είναι η συμμετοχή της σε κάποιο πολιτικό κόμμα, αλλά η προσφορά της στις Κυκλάδες. «Επί της ουσίας, αυτή τη στιγμή, θέλω να προσφέρω. Δηλαδή, θέλω να κάνω ό,τι μπορώ για να βάλω ένα λιθαράκι σε αυτόν τον τομέα που λέγεται δημόσια υγεία και όχι μόνο. Αλλά επειδή κυρίως αυτός ο τομέας “καίει” τη Νάξο και τις υπόλοιπες Κυκλάδες, οι οποίες είναι σε τραγική κατάσταση, θέλω να είμαι κοντά στο πρόβλημα. Θεωρώ δηλαδή προτεραιότητά μου αυτή τη στιγμή να κάνω πράγματα και όχι να μετέχω κάπου […] Σκέφτονται κάποιοι ότι μπορείς να κάνεις περισσότερα πράγματα όταν είσαι μέσα σε ένα κόμμα. Δεν διαφωνώ, ωστόσο, αυτή τη στιγμή δεν θέλω να κάνω κάτι τέτοιο, γιατί θεωρώ ότι οι προτεραιότητες είναι άλλες. Εάν όμως το αποφασίσω, η πρώτη που θα το μάθει θα είναι η Νάξος» δήλωσε η κ. Ήμελλου.
Τέλος, απάντησε επίσης και στα όσα υποστήριξε ο πολιτευτής των «Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Παρασκευαΐδης σε πρόσφατη συνέντευξή του στη «Ραδιοφωνία Κυκλάδων» , αναφορικά με την απόφασή της να αποχωρήσει από το συγκεκριμένο κόμμα. Η πρώην υποψήφια βουλευτής με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» δήλωσε προσβεβλημένη από τα λεγόμενα του κ. Παρασκευαΐδη, για τον οποίο υποστήριξε ότι δημιουργεί εντυπώσεις.
«Θεωρώ ότι κάποιος, ο οποίος θέλει να φύγει επειδή δεν εξελέγη βουλευτής, δεν περιμένει 8 μήνες για να φύγει. Περίμενα 8 μήνες για να αξιοποιηθώ κάπου. Δεν αξιοποιήθηκα. Είναι απόλυτα προσωπικός ο λόγος. Κατά τα άλλα, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” παραμένουν ένα κάθετα αντιμνημονιακό κόμμα και είναι ελπίδα γι’ αυτόν τον τόπο. Tο να βγαίνει αυτή τη στιγμή ο κ. Παρασκευαΐδης και να προσβάλλει εμένα – που ήμουν πρώην συνυποψήφια του – με αυτό τον τρόπο και να δημιουργεί εντυπώσεις δεν κάνει κακό σε εμένα, κάνει κακό στον εαυτό του και κυρίως στο κόμμα του, που πρέπει να στηριχθεί και όχι να σπιλωθεί […] Εγώ τουλάχιστον κάνω και κάποια πράγματα για την υγεία, ο κ. Παρασκευαΐδης αντί να περιορίζεται στο να σπιλώνει ανθρώπους, ας έρθει κι εκείνος μαζί μου να κάνουμε κάποια πραγματάκια. Σημασία δεν έχουν τα κόμματα, σημασία έχουν οι πράξεις, σημασία έχει τι κάνεις για τον τόπο σου πρώτα και μετά πού θα πας. Το πού θα πας το ορίζει ο λαός, οι ίδιοι οι άνθρωποι που σε στηρίζουν» υποστήριξε η κ. Ήμελλου.
Πηγή: NaxosNow