Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: 21-12-2012 "ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ "ΜΑΣΚΕΣ" : ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ "ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ" ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ"


21-12-2012
Συνέντευξη στην ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ

Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΙΓΑΛΑ


Είναι γνωστό ότι η πολιτευτής των “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ” στις Κυκλάδες, Αγγελική Ήμελλου, επί μήνες έκανε προσπάθεια να συμβάλει σ’ αυτό που υποσχέθηκε στους ψηφοφόρους που την εμπιστεύτηκαν, ως απλή “στρατιώτης” του κόμματος και παρά το γεγονός των προεκλογικών “ύπουλων” χτυπημάτων που δέχθηκε, “κάτω από τη μέση “ και μάλιστα εκ των έσω.

Όταν αυτό το θέμα, στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου, άρχισε να γίνεται γνωστό στους δημοσιογραφικούς κύκλους, η ίδια δε θέλησε να μιλήσει, όπως και άλλοι συνυποψήφιοί της που κατάλαβαν το “βρώμικο” προεκλογικό “παιχνίδι” που παιζόταν από συγκεκριμένο υποψήφιο του κόμματος εις βάρος τους, που κρατώντας δύο “καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη” έβαλε στόχο τη βουλευτική έδρα, κινούμενος σε δύο ταμπλό.

Το “σύμπαν” ενός ολόκληρου κομματικού μηχανισμού και ενός ακόμη άτυπου αλλά υπαρκτού παραμηχανισμού του πολιτικού χώρου προελεύσεως του “ανατέλλοντος αστέρα” της πολιτικής σκηνής, συνωμότησαν σε μια καλά οργανωμένη προσπάθεια αντιστήριξης των υπολοίπων πολιτευτών.

Αυτά κατεγράφησαν αλλά ουδέποτε δημοσιοποιήθηκαν λόγω της συνειδητής απόφασης των “θυμάτων” για το “καλό” του κόμματος ενόψει της νέας εκλογικής αναμέτρησης.
Οι “Κασσάνδρες” λοιπόν, που αν και γνωρίζουν το παρασκήνιο, επιδίδονται ακόμη και σήμερα σε έναν “πόλεμο” λάσπης και συκοφάντησης κατά προσώπων που, αν μη τι άλλο, είχαν ξεκάθαρη πολιτική συμπεριφορά και ρόλο, οφείλουν να σταματήσουν την απαράδεκτη τακτική που ακολουθούν και αυτό γιατί δεν πείθουν.

Στο μικρόκοσμο του Νομού και στις συνειδήσεις των Κυκλαδιτών, η έλλειψη πολιτικής παιδείας, η επίδειξη συνομωσιολογικής συμπεριφοράς, η εκτόξευση πρωτοφανών συκοφαντιών και ύβρεων, αποκαλύπτονται, έστω και με καθυστέρηση με αποτέλεσμα να επιστρέφονται εκεί από όπου πηγάζουν.
Γιατί πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι, ενώ γνωρίζουν το πως λειτούργησαν, συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο;

Εξουδετέρωση εσωκομματικού “ανταγωνισμού”
Τελικά οι “σκιές” και οι “πράκτορες” επικράτησαν, αφού εξασφάλισαν ένα περιβάλλον “άρρωστο” και αντίθετο με τις αρχές και τις αξίες των εφοδιασμένων με διάθεση για προσφορά και παραγωγή έργου στελεχών, συνεπικουρούμενες από τη συναίνεση της ηγεσίας στα προσωπικά “καπρίτσια” τους, που δεν είχαν καμία απολύτως ιδεολογική βάση, αλλά πήγαζαν από μια έντονη επιθυμία προσωπικής φιλοδοξίας. Και δυστυχώς, αντί να ασχοληθούν με την αποστολή που τους ανατέθηκε, ασχολήθηκαν αποκλειστικά με την εξουδετέρωση του εσωκομματικού “ανταγωνισμού” για να εξασφαλίσουν μια θέση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, κάτι που τελικά δεν επετεύχθη, αφού όπως λέει και ο πάνσοφος λαός, “η αλήθεια είναι λάδι και βγαίνει στην επιφάνεια”.

“ Δεν είμαι διακοσμητικό στοιχείο”
Η κα Ήμελλου προτίμησε να επιλέξει και πάλι το δρόμο της σιωπής. Με μια ιδιαίτερα λακωνική δήλωση και αφού έκανε ουσιαστικά υπομονή αρκετούς μήνες, αποχώρησε από τους “Ανεξάρτητους Έλληνες”, “μιας και ουδέποτε της δόθηκε η δυνατότητα ουσιαστικής συμμετοχής της στα δρώμενα”, παρά μόνο ως μέλος μιας επιτροπής για τους τύπους, αρνούμενη να παραμείνει “διακοσμητικό στοιχείο” μιας παράταξης. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετεκλογικά, ουδείς από το κόμμα ήρθε σε επαφή μαζί της,“απαξιώνοντάς την και “εξαφανίζοντάς την”, παρά τη θέλησή της να βοηθήσει σε όποιον τομέα έκρινε η ηγεσία του. Αναμφισβήτητα, η Ναξιώτισσα νεαρή Δικηγόρος με τους 2000 περίπου σταυρούς προτίμησης, νιώθει έντονα ότι απλώς “χρησιμοποιήθηκε”.

“Και ο νοών… νοείτω”
“Θα έπρεπε να είχα αποχωρήσει μετά την πρώτη εκλογική αναμέτρηση και δεν το έκανα για να μη θεωρηθεί ότι αποχωρούσα επειδή δεν εκλέχθηκα βουλευτής” δήλωσε στην “ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ” και πρόσθεσε:“βοήθησα το κόμμα και τη δεύτερη Κυριακή, ομολογουμένως όχι με τον ίδιο ρυθμό και αυτό αποκλειστικά και μόνο λόγω έλλειψης οικονομικών μέσων, παρά το γεγονός ότι είχα συνειδητοποιήσει τους άνισους όρους υπό τους οποίους αγωνίστηκα. Πίστευα ότι μετά τις εκλογές, θα μπορούσα να συμβάλω στην κοινή προσπάθεια για την οποία έπεισα όσους με εμπιστεύτηκαν, να ακολουθήσουν τους “Ανεξάρτητους Έλληνες”. Με αγνόησαν όμως. Και δεν καταλαβαίνω το γιατί. Δεν είμαι άνθρωπος που έχω δώσει δικαιώματα. Δεν προερχόμουν από κάπου αλλού και πήγα κάπου αλλού, για να θεωρηθώ “ξένο σώμα”. Και δεν πρόκειται να το κάνω φυσικά. Ο καθένας κρίνεται από την πορεία του. Να είμαι ένα μήνα σε μια διαδικασία και να αγωνίζομαι για να φέρω ψήφους, για να μάθει ο κόσμος ένα ανύπαρκτο μέχρι τότε κόμμα, να γυρνάω τα νησιά, να έχω ξοδέψει μέρος της περιουσίας μου, να έχω δεχθεί παράπονα και αμφισβητήσεις από τον κόσμο, τον οποίο προσπαθούσα να πείσω και τελικά όλα αυτά να είναι ένα καλά οργανωμένο παιχνίδι. Να μου το έλεγαν από την αρχή και να μου αφήσουν τη δυνατότητα επιλογής. Όχι να με βάλουν σε μια διαδικασία και ξαφνικά να συνειδητοποιήσω ότι με χρησιμοποίησαν και εγώ με τη σειρά μου έπαιξα άθελά μου παιχνίδι στους δικούς μου ψηφοφόρους, με αποτέλεσμα να μη μπορώ να κοιτάζω κανέναν στα μάτια μετά τις εκλογές και να κρύβομαι”.

“Καμιά φορά και η αποχή από τα πράγματα, είναι πράξη”
Η κα Ήμελλου αρκέστηκε να δηλώσει “απηυδισμένη και αγανακτισμένη”, όσον αφορά στους “εκ των προτέρων χειρισμούς που έγιναν, προκειμένου να μην εκλεγεί κανείς πέραν ενός”, εξέφρασε όμως την άποψη ότι αυτό το θέμα δεν αφορά μόνο στους “Ανεξάρτητους Έλληνες”, αλλά είναι ζήτημα που αγγίζει όλο το πολιτικό σύστημα”. Όταν βλέπω να γίνονται όλα αυτά, σε ένα κόμμα τόσο νέο, που δεν έχει ακόμη προλάβει να γίνει μέρος του συστήματος, “να βρωμίσει” δηλαδή, φανταστείτε τι γίνεται αλλού”, σημειώνει και διαβεβαιώνει ότι “ δεν αποχώρησε από τους “Ανεξάρτητους Έλληνες” με σκοπό να ενταχθεί σε άλλο κόμμα, αφού όλα είναι πολύ νωπά και πολύ νωρίς για οτιδήποτε, για να καταλήξει στη φράση: “προς το παρόν, δε θέλω ούτε καν να συμμετέχω πολιτικά. Δε θέλω να είμαι απόλυτη. Η πολιτική είναι ένα βασικό κομμάτι της ζωής μου”.
Εδώ και πέντε μήνες είχα στην ουσία αποχωρήσει, απλά τώρα οι συνθήκες ευνόησαν να κάνω το επόμενο βήμα . Αν δεν έκανα υπομονή, θα ήταν χειρότερα τα πράγματα. Θα πέφτανε να με “φάνε”.
Επανέλαβε δε, ότι δεν κατήλθε στον πολιτικό στίβο για “την καρέκλα”, ούτε για την ικανοποίηση ματαιοδοξίας, δηλώνοντας “ακομπλεξάριστο άτομο” για να καταλήξει λέγοντας: “ήθελα να προσφέρω αλλά δε με άφησαν, ούτε προεκλογικά, ούτε μετεκλογικά. Δεν πειράζει όμως, καμιά φορά και η αποχή από τα πράγματα, είναι πράξη”.

Παραιτήθηκε και ο Μάριος Βουτσίνος;
Μετά την Αγγελική Ήμελλου και ο Συριανός Μάριος Βουτσίνος φέρεται να απομακρύνεται από το κόμμα του Π. Καμμένου, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του “naxios.blogspot.gr”, αποχώρησε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες,
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βουτσίνος είχε εκλεγεί βουλευτής, στις πρώτες εθνικές εκλογές του περασμένου Μαΐου, αλλά στις επαναληπτικές εκλογές δεν κατάφερε η παράταξή του να κερδίσει ξανά την έδρα στο νομό.
Ο κ. Βουτσίνος επέλεξε το δρόμο της αθόρυβης αποχώρησης, ακριβώς όπως εισήλθε στο χώρο των “Ανεξάρτητων Ελλήνων”, χωρίς ηχηρές παραιτήσεις προς το κόμμα και χωρίς να ανακοινώσει την απόφασή του ούτε καν στα τοπικά Μ.Μ.Ε.
Όπως φέρεται να είπε στο περιβάλλον του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του “naxios”, δεν ήθελε να προκαλέσει άλλο θόρυβο και επιπρόσθετα προβλήματα στους Ανεξάρτητους Έλληνες, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα “σπαράσσονται” από εσωκομματικά ζητήματα.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι, ο κ. Βουτσίνος, εδώ και καιρό είχε εκφράσει τη δυσαρέσκεια και τη διαφωνία του με τη στρατηγική που επέλεξε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ η τελευταία κρίση και οι αποκαλύψεις που ξέσπασαν στο κόμμα, ώθησαν τον πολιτευτή Κυκλάδων να διαβεί την πόρτα της εξόδου από το κόμμα.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η επίσημη απάντηση του κ. Βουτσίνου, δεδομένης μάλιστα και της έντονης φημολογίας που ήδη έχει αρχίσει να αναπτύσσεται για το θέμα της αναζήτησης “νέας” πολιτικής στέγης.
http://vps1.typokykladiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.