Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΣΤΙΣ 19-04-2012 Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΉΜΕΛΛΟΥ ΣΤΟ SYROS NEWS: "ΑΓΑΝΑΧΤΗΣΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΚΑ"


imelloy_aggelikiΝέα, όμορφη, χειμαρρώδης (στον τρόπο που στηρίζει τα επιχειρήματά της) και προπάντων αποφασισμένη να προσπαθήσει να ανατρέψει τα κακώς κείμενα που βιώνει σήμερα η ελληνική κοινωνία. Τα προηγούμενα στοιχεία δεν αποτελούν μέρος βιογραφικού εργασίας, αλλά τα βασικά χαρακτηριστικά που συνθέτουν την εικόνα της Αγγελικής Ήμελλου, που θα είναι υποψήφια στις Κυκλάδες με το κόμμα του Πάνου Καμμένου “Ανεξάρτητοι Έλληνες”. Με καταγωγή από τη Νάξο, δηλώνει ότι λατρεύει το νησί της , τις Κυκλάδες , αλλά και ότι είναι έτοιμη να... βουτήξει στα βαθιά νερά της πολιτικής αλλά και των προβλημάτων του νομού μας. Αποπνέει έναν δυναμισμό που αν και πρωτάρα στην πολιτική, είναι εμφανής από την πρώτη στιγμή που την συναντά κάποιος.
Το γιατί πήρε την απόφαση να δηλώσει παρών στις εκλογές της 6ης Μαϊου, σε μια εποχή μάλιστα που οι πολιτικοί κάθε άλλο παρά θετικά αντιμετωπίζονται από τον κόσμο το απαντά η ίδια. “Με κινητοποίησε η κατάσταση που βιώνουμε όλοι σήμερα. Δεν θα έμπαινα στην πολιτική αν δεν υπήρχε Εθνικό θέμα. Το ξεπούλημα της χώρας μας, η αύξηση της ανεργίας και γενικά η εξαθλίωση του κόσμου με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Ουσιαστικά έχει καταργηθεί η κυριαρχία της χώρας μας. Λόγω της ιδιότητας μου ως δικηγόρου λοιπόν μπορώ και προτίθεμαι φυσικά να προσπαθήσω στην επίλυση του γόρδιου δεσμού που λέγεται Μνημόνιο”

-Τι ήταν αυτό που σε έκανε να θέσεις υποψηφιότητα στις Κυκλάδες;

“Η αγάπη μου για τα νησιά μας και τους Κυκλαδίτες. Είμαστε ένας ιδιαίτερος νομός τόσο σε προβλήματα όσο και σε ευαισθησίες. Οι ιδιομορφία αυτή δημιουργεί προβλήματα επικοινωνίας αλλά και οργάνωσης μεταξύ των νησιών. Μια κατάσταση που έγινε ακόμα χειρότερη από το γεγονός της κατάργησης του Υπουργείου Ναυτιλίας. Δεν μπορούμε πλέον να αφήνουμε τις Κυκλάδες απροστάτευτες.”

-Ποια στοιχεία σε ενέπνευσαν στο πρόσωπο του Πάνου Καμμένου και δέχτηκες να συστρατευτείς μαζί του;
 “Έχω ξαναπεί ότι εγώ ξεκίνησα από το Σύνταγμα και τους αγανακτισμένους. Ως τώρα δεν είχα την παραμικρή ανάμιξη με την πολιτική, ούτε καν σε τοπικό επίπεδο. Τα τελευταία χρόνια όμως θεωρούσα ότι όλα τα κόμματα έπρεπε να ενωθούν εναντίον του μνημονίου. Αυτή ακριβώς την άποψη βρήκα και στον Πάνο Καμμένο, γι'αυτό και προσχώρησα στο κόμμα του. Είχε μια καθαρότητα λόγου και ήταν απόλυτα συνεπής σε όσα έλεγε.”

-Ποιά θεωρείς τα σημαντικότερα προβλήματα των Κυκλάδων και τι σκοπεύεις να κάνεις γι' αυτά;
 “Σαφώς το πρώτο που εκτιμώ ότι δεν πρέπει να γίνει είναι η κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στο νομό μας. Πρέπει να παραμείνει στα επίπεδα που είναι και να μην ακολουθηθεί αυτό που προβλέπει το μνημόνιο. Θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις γι'αυτό. Επίσης το ακτοπλοϊκό που γίνεται όλο και πιο έντονο το πρόβλημα. Για εμάς αποτελεί δέσμευση η επανασύσταση του Υπουργείου Ναυτιλίας, το οποιο θεωρούμε απαραίτητο. Αυτό που θέλουμε είναι μια αυτοδύναμη Κυβέρνηση που θα προσπαθήσει για τα συμφέροντα του τόπου μας.”

-Έκανες σκληρή κριτική στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, που είναι επίσης από τη Νάξο Γιάννη Βρούτση. Σε ποια σημεία διαφωνείς μαζί του;
“Δεν έχω κανένα προσωπικό πρόβλημα μαζί του. Άλλωστε εκπροσωπεί τα συμφέροντα της παράταξής του. Κάποια πράγματα όμως δεν μπορεί να λέγονται από τη στιγμή μάλιστα που το ίδιο το κόμμα του τα έχει ψηφίσει. Θεωρώ ότι υποστηρίζει κάποιες θέσεις που έρχονται σε σύγκρουση με όσα έχει υπογράψει η Νέα Δημοκρατία μόνο και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους.”

-Είναι φανερό ότι είσαι καθαρά αντιμνημονιακή. Σε περίπτωση αλλαγής πλεύσης του κόμματός σου τι θα κανεις;
 “Δεν νομίζω ποτέ να φτάσω σε τέτοιο δίλημμα γιατί απλά δεν πιστεύω ότι ποτέ θα γίνει αυτό. Ο Πάνος Καμμένος έχει αποδείξει με τη στάση του και την πολιτική του ότι παραμένει σταθερός στις αρχές του. Άλλωστε έχει αποκαλύψει πολλά στον ελληνικό λαό, αρκετές φορές μάλιστα με προσωπικό κόστος.”

-Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις εκλογές. Τι μηνύματα παίρνεις από τον κόσμο τόσο για το κόμμα σου όσο και για σένα προσωπικά;
 “Πολύ θετικά. Είμαι αισιόδοξη. Ο κόσμος έχει καταλάβει πλέον ότι τον κοροϊδεύουν. Θέλουν να τον υποδουλώσουν για 20 χρόνια. Όλοι είναι δυσαρεστημένοι. Πιστεύω ότι αν επιλέξουν με γνώμονα το συμφέρον του λαού θα είναι ανάλογη και η ανταπόκριση προς το κόμμα μου. Ο Έλληνας κάνει θαύματα όταν ενώνεται. Το κάλεσμά μου λοιπόν είναι προς τους Έλληνες πολίτες, που δεν έχουν κομματικές παρωπίδες, αλλά διεκδικούν πίσω τις περιουσίες τους και την πατρίδα τους.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.